keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Salatut tunteet


S
alaaminen tunteiden kanssa, kuinka se voikaan mieltä askarruttaa. Ihmiset usein salaavat tunteitaan, koska pelkää niiden johtavan tilanteen huonontumiseen. Eli pelko on taustalla ja usein siksi, että pelkää toisen ihmisen suhtautuvat eritavalla kuin toivoisi. Kannattaisiko siis tunteista kertoa vai vain pitää ne sisällään?

Tunteiden, kuten muidenkin henkilökohtaisuuksien kertominen riippuu myös vastaanottajasta. Puhuminen on vuorovaikutusta ja jos vastaanottajan tuntee olevan kovin äkkipikainen tai tyly, voi varsinkin tunteistaan puhumiselle muodostua korkeampi kynnys.

Jokainen suhde on niin henkilökohtainen, että se on arvioitava itse. Kaikkea ei kuitenkaan kannata avata ihan heti. Anna asioille käsittelyaikaa, ja kerro vain vähän kerrallaan. Punnitse tunteita molempien kannalta ja huomioi elämäntilanne.

Kuulostele toisen reaktioita. Hän saattaa hämmentyä ja siksi kavahtaa huomionosoituksia. Esitä kiintymystä sanoilla ja teoilla.

Tiedosta myös, että sen minkä aloitat saattaa tuottaa erilaisen lopputuloksen kuin mitä toivot. Oletko valmis siihen, jos et, aika ei ole vielä oikea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti